Logo

Gebied Pilion

Wat biedt Pilion?

meteora-kloosters-lowresPilion is een authentiek stukje vasteland van Griekenland met een heerlijk mediterraan klimaat. Omdat Pilion bovendien een berglandschap heeft, is het zowel in de zomermaanden als in het voor- en najaar heerlijk vertoeven.

Precious Locations toont je graag de mooiste plekjes in Pilion. Zo heeft het een prachtige natuur met groene bergen en vergezichten uitlopend in azuurblauwe baaien. Je kunt er heerlijk en betaalbaar vertoeven: in ieder dorp of gehucht kun je op een verzorgd terrasje heerlijk van het Griekse zonnetje genieten. Ben je actiever? Dan heeft Precious Locations zowel actieve themareizen als 9-dagen mountain biken over de peninsula en met een zeilboot terug, maar ook leuke dagjes uit. Voorbeelden zijn: zeilen, fietsen, hiken, bergbeklimmen, kayaken, duiken etc.

Bezoek je Pilion dan mag een bezoek aan de bijzondere Meteora Kloosters (1 ½ uur rijden) en een ritje met ‘The Little Pilion Train’ niet ontbreken.

Kijk snel wat wij je kunnen bieden. Als er speciale verzoeken zijn, stel vooral de vraag, wij doen er alles aan je hierin te helpen.

Contact ons

Pilion (ook wel Pelion, Pelium of Pilio geschreven) is een schiereiland met aan de westkust de Pagasitische Golf, een baai met rustig zeewater en zandstranden. Aan de oostkust de wat ruigere Egeïsche Zee met prachtige azuurblauw water en gecombineerde zand- en kiezelstranden beschut achter de rotswanden en te bereiken via bergweggetjes. Het is heerlijk om van de ene baai naar de andere te rijden en je zal zien dat de één nog prachtiger is dan de ander.

Pilion heeft vele gezichten:

  • Pilion is van oudsher het vakantie verblijf van de rijkere Grieken, wat nog steeds in hun architectuur én hun culinaire gerechten
  • Pilion heeft een rijke historie vanuit de Romeinse tijd, maar zeker ook de Griekse mythologie die aangeeft dat Pilion de woonplaats van de Centauren (half mens, half paard) was. De sfeer hiervan is duidelijk voelbaar.
  • Pilion is nog heerlijk onontdekt, je bent al gauw onderdeel van de familie en niet zomaar een toerist. Massatoerisme kan het gebied zelfs niet aan met als voorbeeld Damouchari waar de film Mamma Mia is opgenomen, hier gaan zij heel bescheiden mee om. Je bent er gewoon gast!
  • Pilion is een afwisselend gebied met berglandschappen, olijfgaarden, azuurblauwe baaien onder de mediterrane zon, leuke dorpspleinen en waar tegelijkertijd een keuze aan activiteiten mogelijk zijn. Precious Locations adviseert je graag.
  • Pilion heeft een hele eigen culinaire keuken. In de bergen groeien in het ‘wild’ talloze mysterieuze kruidensoorten (waar de centaur Chiron bovendien medicinale toepassingen voor wist) én niet te vergeten het super natuurlijke bronwater stromend vanuit de bergen. Dit bronwater kan je zomaar in een karaf bij je maaltijd geserveerd krijgen en kan je gerust je waterfles mee vullen.
  • Kortom naar Pilion ga je voor de heerlijke stranden, berglandschappen, mythes, cultuur, historie, architectuur, idyllische dorpspleinen met grote platanen en een culinaire reis. Inspireer jezelf met onze suggesties in de themareizen.

Waar ligt Pilion in Griekenland?

Pilion is een schiereiland aan de oostzijde van het centrale Griekse vasteland en is ongeveer 60 km lang en 20 km breed en dus vaak in één uur rijden (door berglandschap) van de meeste bezienswaardigheden onderling.

Het schiereiland omsluit de Pagasitische Golf (een heerlijk rustige baai) aan de westkant en oostelijk ligt de Egeïsche Zee waar zich de Sporaden eilanden bevinden. De hoofdstad is Volos en dit is ook de aanvlieghaven voor je vakantie.

Lees meer over Pilion bij ‘Inspiratie’ waar nog veel meer informatie over dit mythische gebied. Vergeet vooral niet de ‘Praktische informatie’ niet te lezen.