Logo

Gebied Sicilië

Waarom Sicilië?

sicilie-straatbeeld-lowresSicilië aan de punt van de laars van Italië. Dit zonovergoten Italiaanse eiland is het grootste eiland in de Middellandse Zee wat betovert in elk seizoen met zijn gevarieerde landschap, afwisselende kustlijnen en helderblauwe water. Er is zoveel te ontdekken dat je keuzes moet maken voor je eerste bezoek. Met Precious Locations zijn de reizen meestal met je eigen huurauto zodat je helemaal zelf kan bepalen in welk tempo je reist en wanneer je stopt bepaal je ook zelf. Met onze suggesties aan themareizen leggen wij de nadruk op de bezienswaardigheden met een uniek karakter waarbij wij de architectonische hoogstandjes, de eeuwenoude dorpjes, de wijngaarden en de overheerlijke keuken niet vergeten. Dit zijn onderdelen om heerlijk op individuele basis te kunnen ervaren.

Precious Locations neemt je graag mee op bijzondere reizen van Sicilië die niet alledaags zijn. Vanuit je luxe boutique hotel stellen wij voor jou een culinaire reis op maat samen met kookworkshops, natuurlijk wijnproeverijen, maar ook naar de historische steden met echt lokale ervaringen.

Tijdens je reis naar Sicilië mag je niet de wereldbekende actieve vulkaan de Etna niet ontbreken. Je kunt dit per kabelbaan beklimmen of de wandeling over de vulkaangrond voltooien. Voor een hike helemaal naar de echte top van 3350m vergt wat voorbereiding, maar is een unieke belevenis.

Kijk snel wat wij je kunnen bieden. Als er speciale verzoeken zijn, stel vooral de vraag, wij doen er alles aan je hierin te helpen.

Contact ons

Precious Highlights van Sicilië

  • Sicilië heeft een rijke historie en cultuur daterend uit de Grieks-Romeinse tijd, met invloeden uit vele streken die je kunt bezichtigen maar vooral ook ervaren.
  • Sicilië ervaar je met heerlijke culinaire gerechten en heerlijke wijnen uit eigen bodem. De Sicilianen zijn trots om je hun lokale producten te laten proeven.
  • Sicilië heeft een afwisselend landschap; vele soorten (zand) stranden soms vulkanisch, bergachtig, groen, droog en natuurlijk als hoogtepunt de Mount Etna vulkaan. Precious Locations adviseert je graag waar je jouw wensen het beste kan vinden.
  • Sicilië is groot en heeft grote steden met veel historische bezienswaardigheden, maar ook kleine dorpen met echt Italiaanse straatjes. Heerlijk om lekker te ontdekken op individuele basis met je eigen huurauto.
  • Sicilië kent ook geheimen en Precious Locations weet daarom idyllische, luxe, kleinschalige boutique hotels voor jou te vinden op wijngaarden of citrus plantages. Je voelt je meteen thuis, vraag ons naar de mogelijkheden.
  • Kortom naar Sicilië ga je voor ‘quality time’ in (betaalbare) luxe, heerlijke stranden, helderblauw water, lekker zonnetje, lekker eten, vooraanstaande lokale wijn in b.v. een culinaire reis, hun rijke cultuur en historie. Inspireer jezelf met onze suggesties in de themareizen.

Beste reistijd en waar ga ik heen?

sicilie-kaartDe beste reistijd voor Sicilië is het voor- en najaar tot zelfs november. Het is er bijna altijd zonnig. Het voorjaar staat alles mooi in bloei, in het najaar zijn de citrusvruchten in volle kleur en in hoogzomer een mediterraan klimaat. Het najaar zien de Sicilianen vaak nog als hoogseizoen en dat is niet voor niets, je hebt soms wel tot in november nog zwoele avonden met de prachtige kleuren van de citrusvruchten aan de bomen. Echt ‘quality time’.

Sicilië ontleent zijn naam aan de Oud-Griekse naam ‘Trinakria’ en betekent “het eiland met de drie punten”. Je vergist je al snel in de afstanden van dit eiland met maximaal 230 km lang en 170 km breed met een kustlijn van ongeveer 1.000 km.

Aan de oostkust bevind zich Catania als luchthaven om je vakantie te starten of eindigen. Hier is een bezoek aan de vulkaan Etna een ‘must’, historisch Taormina is echt de moeite waard en zo ook hun stranden met trendy Beach clubs. Meer naar het noorden is Savoca waar de film ‘The Godfather’ is opgenomen.

Aan de zuidoost kust liggen mooie (zand) stranden bij Syracuse in de omgeving tot voorbij Noto. Syracuse is eveneens een culturele stop die de moeite waard is met historische bezienswaardigheden, maar absoluut ook de steden Ragusa en Modica met heuse barokke architecturen. Bovendien is Modica bekend als de chocolade stad, waar een bezoek aan een lokale chocoladefabriek door Precious Locations kan worden geregeld.

De zuidkust heeft eveneens veel stranden te bieden, maar zeer de moeite waard is Scala dei Turchi (de ‘Turkse Trappen’) met krijtrotsen waar je op kunt wandelen (pas op met uitglijden!). In deze omgeving is Agrigento met de vallei van de tempels uit de Grieks Romeinse tijd en bijna niet te onderscheiden van de wereldbekende Arcopolis in Athene, Griekenland.

In het noordwesten van dit grote eiland is Trapani een stad om te bezoeken, maar natuurlijk ook de hoofdstad Palermo. Precious Locations laat je deze stad gecombineerd met de prachtige mozaïeken kerk in Monreale zien met een gids die je meeneemt in de geheimen van de stad samen met lokalen. Palermo kan als combinatie met Catania worden gevlogen om mee te starten of eindigen. Wij helpen je graag met het boeken van je vluchten.