Logo

Vervoer ter plaatse

Vervoer ter plaatse

De hoofdstad van Pilion is Volos. Voor je verblijf in Pilion kun je direct op Volos vliegen of met een paar uurtjes rijden naar/van Athene of Thessaloniki. Pilion zelf is goed te ontdekken met je eigen huurauto. Uiteraard hebben wij een arrangement voor je samengesteld inclusief de vlucht en huurauto, zodat alles voor je geregeld is.

Met Transavia vlieg je vanaf Amsterdam naar de plaats van bestemming. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, zie hieronder.

transavia button

Volos

De dichtstbijzijnde aanvlieghaven is Volos, de hoofdstad van Pilion. Eénmaal per week op vrijdag vliegt Transavia rechtstreeks naar Volos. Omdat dit de dichtstbijzijnde luchthaven is voor je verblijf in Pilion, is deze vlucht bij de arrangementsprijs inbegrepen.

Athene/Thessaloniki

Op ca. 4 uur rijden ligt de luchthaven van Athene (324 km) en op ca. 3 uur rijden de luchthaven van Thessaloniki (216 km). Transavia vliegt meerdere dagen per week op deze luchthavens en dit biedt de mogelijkheid om op een andere dag dan alleen de vrijdag naar Pilion te vliegen. Omdat de prijzen voor deze vluchten erg fluctueren, kunnen we geen vaste arrangementsprijs bieden inclusief deze vlucht. Hiervoor geldt de arrangementsprijs exclusief vlucht. Uiteraard biedt Precious Locations je wel graag de mogelijkheid om de vlucht naar en van Athene/Thessaloniki te boeken. Heb je hierin interesse? Laat het ons weten en wij zoeken graag de mogelijkheden met bijbehorende prijzen voor je uit.

Als wij de vlucht voor je boeken en de prijs doorgeven zal het je opvallen dat dit een wat hogere prijs is dan Transavia zelf publiceert op haar website. De prijs die wij bieden is inclusief 20kg ruimbagage en onze servicekosten. Door de vlucht via ons te boeken, heb je er zelf geen omkijken naar en weet je zeker dat de juiste vlucht wordt geboekt. Ook in het geval dat er wat aan de hand is, zullen wij alles in het werk stellen om het op te lossen en sta je er niet alleen voor. Je vluchten via Precious Locations boeken heeft nog een voordeel: Precious Locations heeft een regeling met Transavia om je boeking 3 dagen in optie te houden indien je meer dan 18 dagen voor vertrek boekt. Deze ‘3 dagen optie’ biedt ons de gelegenheid je vluchten geheel af te stemmen op je (eventuele alternatieve) verblijf ter plaatse. Vluchten die niet binnen die 3 dagen zijn bevestigd, worden automatisch door Transavia geannuleerd. Wil je toch zelf de vluchten boeken via Transavia? Dat is uiteraard geen probleem. Wij verzoeken je dan vriendelijk om de geboekte vluchtdata en –tijden (of boekingsbevestiging van Transavia) aan ons door te geven zodat wij je verblijf en autohuur voor de juiste data en tijden kunnen regelen. Ook kunnen we dan de vluchtgegevens doorgeven aan het hotel zodat zij weten wanneer ze je ongeveer kunnen verwachten.

Voor het boeken van de vluchten is de eerste naam en de achternaam volgens paspoort (!) nodig. Let goed op bij het doorgeven van de namen want voor wijzigingen kan het voorkomen dat de luchtvaartmaatschappij hoge kosten rekent.

Bagage en stoelreservering

Uiteraard regelt Precious Locations dit direct voor je als je de vlucht via ons wenst te regelen. Standaard gaan wij uit van 20kg ingecheckte bagage en reserveren wij een ‘standaard stoel’, zodat jij dit niet zelf later hoeft te boeken. Zijn er andere wensen voor meer/minder bagage of een specifieke stoel waar Transavia een bedrag voor vraagt, geef dit gerust op en wij offreren je de beste mogelijkheden.

Autohuur

In Griekenland kun je prima met een huurauto rondrijden. De wegen zijn goed begaanbaar. De snelwegen zijn over het algemeen zeer goed, alleen op de weg naar een dorpje kun je hier en daar een kuil in de weg tegen komen. Houd er wel rekening mee dat het een sport kan zijn om de bewegwijzering te ontcijferen. Vaak zijn de borden tweetalig, maar af en toe wordt er een beroep gedaan op je fantasie om uit de Griekse letters te ontcijferen welke plaatsnaam wordt bedoeld. Wij voorzien je van een goede wegenkaart en de ervaring leert dat je er dan goed uitkomt.

Voor de autohuur werkt Precious Locations samen met Rentalcars, die uitsluitend met gerenommeerde autoverhuurmaatschappijen per land werkt. Wij informeren je bij je boekingsaanvraag naar de mogelijke type auto’s die wij afstemmen aan je reisgezelschap of je eigen reiswensen zodat je ook nog plek het voor je reisbagage. Geef dit gerust op bij je aanvraag. Na aankomst in Volos, Athene of Thessaloniki ga je met onze boekingsbevestiging naar de balie en dan staat de huurauto voor je klaar. In Pilion is het prettig rijden met een kleine auto over de bochtige bergweggetjes. De motor is zwaar genoeg om op de top te komen. Heeft je auto toch moeite om boven te komen? Zet dan even de airco uit en je bent zo boven. Door het raampje open te draaien zorgt een Grieks briesje voor verkoeling.

Precious Locations wil uitsluitend de beste dekking boeken en kiest daarvoor voor de (duurdere) optie waar de verzekeringen inclusief zijn. Dit betekent ook een dekking voor (kleine) blikschades, technische mankementen en desnoods een vervangende auto. Aan de balie hoeft dus niet meer aanvullende verzekeringen betaald te worden. Dit is allemaal vooraf geregeld. De enige bijkomende kosten die ter plaatse betaald dienen te worden is veelal wanneer je de auto op een andere locatie terugbrengt dan waar je hem hebt opgehaald (zgn. drop-off kosten). Dit zijn lokale kosten die Precious Locations helaas niet vooraf af kan dekken voor je. Bij het afhalen wordt er wel een borg gevraagd middels een afdruk van je creditcard (iedereen is verplicht een creditcard te hebben). Dit is puur bedoeld als dekking voor bijvoorbeeld snelheidsbekeuringen, parkeerbonnen of de benzinetank die niet vol teruggebracht wordt. Let wel op dat de auto wordt bestuurd door de bestuurder die op het contract staat vermeld. Wil je een 2e bestuurder? Dan is dit mogelijk en het beste bij je boekingsaanvraag te melden.

Tegen betaling van een toeslag kan ook een hogere categorie auto worden gehuurd. Mocht je een combinatie van een paar dagen naar een eiland willen en daar geen auto nodig hebt? Vraag naar de mogelijkheden die Precious Locations graag voor je uitzoekt.

Om ter plaatse de auto mee te krijgen is een creditcard verplicht.

Je reispapieren vooraf opgestuurd

Precious Locations stuurt de reisbescheiden uiterlijk 14 dagen vóór vertrek van je bijzondere vakantie. Bij de reispapieren ontvang je de boekingsbevestigingen wat je bij Precious Locations hebt geboekt (vlucht en/of auto en/of hotels en/of thema’s) met uitgebreide informatie en vouchers waar nodig.

Uiteraard geven wij eveneens routebeschrijvingen, adressen en telefoonnummers bij je reisbescheiden om tijdens je vakantie alleen maar te denken hoe jij lekker kan genieten. Vergeet deze papieren dan ook niet mee te nemen.

Alvast een goede tip van ons :

Download op Google Maps alvast het gebied Pilion op je smartphone als ‘Offline gebied’. Google geeft hiermee heel gedetailleerd je routes, zelfs met verkeersinformatie wanneer je je GPS toepassing aan hebt staan. Internetverbinding is dan niet nodig onderweg.

Zoals je ziet is Pilion in Griekenland een plek die je zelf moet ontdekken. Op Pilion ben je niet snel uitgekeken. En sssst… Hou de bestemming voor jezelf. Hoe minder mensen de plek ontdekken, hoe langer jij van je rustige authentieke vakantie kunt genieten.

Bekijk aanbod

 

 

Jouw reisadviseur voor deze romantische vakantie Segrun Monsma

 

Jouw reisadviseur voor deze vakantie Segrun Monsma:

“Ik zet mij persoonlijk voor je in zodat je straks thuis voelt op je vakantie-adres.”