Logo

Praktische informatie Pilion

Precious Locations 3luik

Klimaat

Pilion heeft een heerlijk mediterraan klimaat dat in het algemeen wat koeler aanvoelt in de bergen. Heerlijk voor het slapen in de door ons uitgekozen hotels. In de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen flink oplopen, maar door de koele zeewind in combinatie met het berglandschap van Pilion blijft het aangenaam. De maanden april tot oktober zijn de droge maanden en dat maakt deze gehele periode erg geschikt voor een vakantie in Pilion. Naast een zonnebril en zonnebrandcrème overdag is een dun vestje ’s avonds voor de zekerheid aan te raden. Tijdens de wintermaanden wordt Pilion vooral bezocht door de Grieken zelf, ook al valt in deze periode de meeste regen of kan het zelfs sneeuwen. Daarom vind je in veel accommodaties een open haard op je kamer. Precious Locations heeft ervoor gekozen geen reizen aan te bieden in de winterperiode omdat veel bezienswaardigheden gesloten zijn, de wegen minder begaanbaar zijn omdat het er zelfs kan sneeuwen en omdat er minder vluchten beschikbaar zijn.

1-klimaat-tabellen-temperatuur-tabel

2-klimaat-tabellen-neerslag-tabel

3-klimaat-tabellen-zonuren-tabel

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de winter- als de zomertijd.

Reisdocumenten

Personen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig. Een paspoort of identiteitskaart is voldoende en dient geldig te zijn tot de terugkomst in Nederland of België. Heb je een andere nationaliteit? Neem dan contact op met de Griekse ambassade in Den Haag (www.greekembassy.nl) en check of er andere regels gelden.

Let op! Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het reizen met de juiste reisdocumenten.

Let er bij het boeken op dat je je naam volgens paspoort invult. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste naam.

Gezondheid en vaccinaties

Ondanks dat Griekenland een Europees land is, raden wij je aan altijd op je gezondheid te letten als je op vakantie gaat.

Voor een vakantie naar Griekenland worden geen vaccinaties aanbevolen. Meer informatie hierover vind je op de website www.lcr.nl. Wel komt er hondsdolheid voor. Personen die hierop een verhoogd risico hebben raden we aan zich hiervoor te laten vaccineren.

Bij medicijngebruik raden we je aan de bijsluiter mee te nemen. Neem ook een Engelstalige brief van je arts mee die je kan overhandigen als er vragen zijn over je medicijnen, zodat niet ter plaatse het idee kan ontstaan dat het om drugs gaat. Ook is het handig om deze brief te overhandigen in een plaatselijke apotheek mochten de medicijnen onverhoopt verloren gaan.

Geld

De munteenheid in Griekenland is, net zoals in Nederland, de euro. Dit betekent dat je geen geld hoeft te wisselen en ingewikkelde rekensommen bij een aankoop niet nodig zijn.

Creditcards worden meestal in grotere winkels geaccepteerd, maar LET OP dat tegenwoordig door de huidige economie in Griekenland zowel creditcards als pinpassen lang niet overal worden geaccepteerd. Vooral in de kleinere winkels en restaurants wordt alleen contant geld geaccepteerd.

Zorg dat je altijd voldoende contant geld op zak hebt. Contant geld pinnen kan het best in Volos en Zagora, in andere dorpen is dit wel wat moeilijker. In de weekenden worden de geldautomaten vrijwel nooit aangevuld. Als je later in het weekend wil pinnen, kan het voorkomen dat de automaat leeg is. Houd hier dus rekening mee!

Banken zijn open op maandag t/m vrijdag van 8.00-14.00 uur.

Voor de autohuur moet je ter plaatse een borg betalen en hiervoor is een creditcard verplicht. Vergeet deze dan ook niet mee te nemen.

 

Bestemming Pinautomaat Bank Postkantoor
Pilion Agria Zagora Agria
Argalasti Volos Milies
Portaria Volos
Tsagarada
Volos
Zagora

 

 

Goed verzekerd op reis

Goede verzekeringen zijn belangrijk en wij raden je dan ook aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kun je deze afsluiten. Zij bieden ook de mogelijkheid voor het afsluiten van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Handig als je meerdere keren per jaar een vakantie boekt of er een paar dagen tussenuit wilt.

 

Prijspeil

In de grote steden is het prijspeil vergelijkbaar met Nederland. In de kleinere plaatsen liggen de prijzen wat lager. De toegangsprijzen voor musea en belangrijke bezienswaardigheden liggen tussen € 5,- en € 15,- per persoon. Met een internationale studentenkaart of een seniorenpas krijg je op veel plekken korting.

 

Ook in Griekenland kent men een aantal officiële feestdagen. Handig om te weten zodat je er rekening mee kan houden dat winkels, restaurants, musea etc. gesloten kunnen zijn. Voor 2016 gelden de volgende data:

 

Feestdagen in Griekenland

 

Feestdag 2017 2018
Nieuwjaar 1 januari 1 januari
Driekoningen – Epifani 6 januari 6 januari
Schone Maandag 27 februari 19 februari
Onafhankelijkheidsdag (1821) 25 maart 25 maart
Palmzondag 9 april 1 april
Witte Donderdag 13 april 5 april
Goede Vrijdag 14 april 6 april
Heilige Zaterdag 15 april 7 april
Pasen 16 april 8 april
Paasmaandag 17 april 9 april
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Pinksteren 4 juni 27 mei
Heilige geest 5 juni 28 mei
Allerheiligen 11 juni 3 juni
Maria Hemelvaart 15 augustus 15 augustus
Geboorte van Heilige Moeder 8 september 8 september
De OCHI dag 28 oktober 28 oktober
Kerstmis 25 december 25 december