Logo

Reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden

Jouw reis op maat

Leuk dat je je vakantie wilt boeken bij Precious Locations. Bij het maken van een boeking dien je er rekening mee te houden dat deze nog op aanvraag is. Door ons persoonlijke aanbod, de kleinschaligheid van onze unieke hotels en privé villa’s controleren wij de beschikbaarheid en bespreken wij met onze partners ter plaatse of wij aan jouw wensen kunnen voldoen. Het boeken gaat als volgt:

  • Kies in het boekingsformulier jouw voorkeuren voor hotels e/o villa’s, complete themareizen of eventuele (losse) activiteiten aangevuld met jouw persoonlijke gegevens.
  • Heb jij iets speciaals te vieren? In het formulier is ruimte om jouw persoonlijke wensen aan te geven. Wij stellen reizen speciaal voor jou op maat.
  • Je ontvangt direct een bevestiging van deze boekingsopdracht per email.
  • De boekingsopdracht beschouwen wij als een definitieve aanvraag en gaan direct voor jou aan de slag. Indien nodig nemen wij persoonlijk contact op om eventuele alternatieven te bespreken.
  • Mochten de geboden alternatieven niet passend zijn, dan kan de boeking kosteloos worden geannuleerd. Wij doen alles in goed overleg met onze gasten.
  • Zodra de aangevraagde onderdelen bevestigd zijn, vragen wij je akkoord te gaan met de gehele reis en kan de vakantievoorpret beginnen.
  • Bij de definitieve bevestiging van je reis, ontvang je direct de factuur van Precious Locations plus een email van Certo Escrow die jouw betaling garant zal stellen bij de Stichting Derdengelden.
  • Om de boekingsbevestiging te formaliseren bij onze partners dient een aanbetaling van 25% (en bij villa’s 35%) van de reissom binnen 7 dagen op de rekening van Certo Escrow te staan. Uiterlijk 8 weken voor vertrek dient de restantbetaling of gehele reissom (afhankelijk van moment van boeken) op de rekening van Certo Escrow te staan.
contact ons

Veilig en gegarandeerd op reis. Fijn gevoel toch?

Precious Locations is aangesloten bij STO-reisgarantie, een garantieregeling voor kleine en gespecialiseerde reisorganisaties. STO-reisgarantie staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van jouw reissom terug krijgt indien Precious Locations in financieel onvermogen raakt.

Wat is STO-reisgarantie?

De wet bepaalt dat reisorganisaties die pakketreizen aanbieden een garantieregeling moeten treffen. STO-reisgarantie is een garantieregeling waarmee reisorganisaties kunnen voldoen aan deze wettelijke verplichting. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je als reiziger verzekerd bent dat je reisgeld veilig staat. Je loopt nooit meer het risico dat je jouw vooruitbetaling, en daarmee jouw vakantie, kwijtraakt door een faillissement van de reisorganisatie of door oplichting. Maar ook als je op reis bent en daar strandt door een faillissement van de reisorganisatie is STO er voor je. Zij zorgen ervoor dat je jouw reis kunt afmaken en indien de reisovereenkomst de heen- en terugreis omvat, je terug kunt keren naar huis. Zo kun je met een gerust hart op reis gaan.

STO-rgb logo-300          lg-certo-escrow

Hoe werkt STO-reisgarantie?

Als reiziger betaal je de reissom op de opgegeven data van (aan)betaling en vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Deze stichting wordt beheerd door Certo Escrow, een door DNB vrijgestelde betaaldienstverlener. Jouw reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. De dag na terugkomst van jouw reis geeft de stichting de gelden pas vrij aan Precious Locations. Hiervan krijg jij ook een bevestiging per email. Indien de reisorganisatie niet aan haar verplichtingen kan voldoen, zal Certo Escrow de gelden vrijgeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal deze gelden gebruiken om jou voor onverrichte diensten terug te betalen, de reis door een andere reisorganisatie uit te laten voeren of indien de reisovereenkomst de heen- en terugreis omvat, je terug naar huis te laten keren. Zo is jouw reisgeld volledig beveiligd tegen een eventueel faillissement of surseance van betaling van de reisorganisatie.
Zie voor meer informatie: www.sto-reisgarantie.nl | www.certo-escrow.com.

Vereniging van kleinschalige reisorganisaties VvKR

VvKR logoPrecious Locations is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.
Zie voor meer informatie: www.vvkr.nl

 

 

Reisvoorwaarden

Deze Reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle boekingsbevestigingen overeengekomen met Precious Locations. Bij de boekingsopdracht ga je stilzwijgend akkoord met deze voorwaarden.

1. Boeking en betaling

Bij het ontvangen van een volledig ingevulde boekingsformulier beschouwen wij dit als een definitieve aanvraag. Bij bevestiging van de aangevraagde reisonderdelen is dit meteen de bevestiging van de boeking en ontvang je gelijk de factuur. Nadat je van ons de boekingsbevestiging en factuur hebt ontvangen, ontvang je van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Er wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je direct overgaan tot betaling. Je hebt hier de keuze te betalen via iDEAL in je eigen bankomgeving of middels een overboeking via (internet)bankieren en ontvang je een bevestiging van je betaling wanneer de betaling door Certo Escrow is ontvangen. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijg je een verzoek tot betaling van de aanbetaling binnen 7 dagen en de restantbetaling die 8 weken voor vertrek voldaan dient te zijn. Als je binnen 8 weken voor vertrek boekt, krijg je een verzoek binnen een week de hele reissom in één keer te betalen. Bij boekingen binnen 4 weken voor vertrek vragen wij je via een spoedbetaling de hele reissom over te maken. Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom vóór vertrek betaald moet zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Niet tijdig betalen geeft ons, na aanmaning, het recht een geboekte reis te annuleren. De in deze reisvoorwaarden genoemde annuleringsvoorwaarden zijn dan van kracht.

2. Reissom  

Alle genoemde prijzen zijn per persoon, uitgaande van en gebaseerd op prijzen en belastingen zoals deze bekend waren tijdens het samenstellen van de reizen. Wanneer zich hierin wijzigingen voordoen, kunnen de prijzen worden aangepast. Mocht dit zich onverhoopt voordoen, dan word je daar direct schriftelijk van op de hoogte gebracht, uiteraard met exacte toelichting van de reden. Bedraagt de prijsverhoging meer dan 10% van de totale reissom, dan kan de reis binnen 5 dagen zonder kosten worden geannuleerd.

3. Reisduur en reiswijzigingen

De reisduur is vermeld in dagen. Voor de pakketten inclusief vluchten geldt dat de dagen van aankomst en vertrek zijn inbegrepen en gelden als hele dagen. Reizen zijn samengesteld op basis van informatie waarover wij tijdens de samenstelling beschikten. In overmachtssituaties veroorzaakt door wijzigingen in dienstregelingen, natuurrampen, stakingen, politieke conflicten, mechanische pech, weersomstandigheden e.d. kunnen wijzigingen in het programma noodzakelijk zijn, of kan een reis komen te vervallen. Van wijzigingen vóór de datum van vertrek word je direct schriftelijk op de hoogte gesteld. Indien de reis door een wijziging meer dan 36 uur afwijkt van de reisbevestiging en het karakter van de reis zodanig verandert, dat je wenst af te zien van de reis, dan heb je het recht de reis kosteloos te annuleren. Als door een overmachtssituatie tijdens een reis veranderingen optreden, overleggen wij de mogelijkheden met je

3.1 Wijziging door Precious Locations Het kan voorkomen dat tijdens een reisseizoen door onvoorziene omstandigheden aanpassingen gedaan dienen te worden aan het reisprogramma. Precious Locations stelt je direct schriftelijk op de hoogte van de veranderingen om in overleg tot een nieuwe reisovereenkomst te komen. Mocht het karakter van de reis door deze wijzigingen dusdanig veranderd zijn, dat je wenst af te zien van het voorgestelde nieuwe programma, dan heb je het recht de reis kosteloos te annuleren.

3.2 Wijziging door de reiziger

Heb je een vakantie geboekt en kom je erachter dat het veranderd moet worden, een andere datum of een andere accommodatie? Dan zoeken wij graag de mogelijkheden voor je uit. Een eventueel prijsverschil wordt aan je doorberekend en ook rekent Precious Locations € 50,- wijzigingskosten per persoon.

3.3 Groepsreizen

Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers voor een groepsreis niet gehaald worden, dan heeft Precious Locations de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Precious Locations verplicht zich dit uiterlijk vier weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen.

4. Last-minute boekingen 

Gezien de aard van de kleinschalige boutique hotels waar Precious Locations je voornamelijk in boekt, is er last-minute niet altijd beschikbaarheid. Desondanks zetten wij ons zoveel mogelijk in om naar passende oplossingen te zoeken. Een aanvraag, binnen 4 weken voor vertrek, wordt met spoed behandeld en je reisbescheiden aangetekend verzonden. Hiervoor vragen wij administratiekosten van €25,- per persoon.

5. Reisdocumenten

Let op! Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het reizen met de juiste reisdocumenten.
Personen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben binnen EU-landen geen visum nodig. Een paspoort of identiteitskaart is voldoende en dient geldig te zijn tot de terugkomst in Nederland of België. Heb je een andere nationaliteit? Check met je ambassade of er andere regels gelden.
Meereizende kinderen moeten eigen identiteitspapieren hebben.
Als de reis door het ontbreken van de juiste documenten niet of slechts gedeeltelijk kan worden gemaakt, zijn alle daaruit voortvloeiende kosten voor rekening van de deelnemer.
Let er ook bij het boeken op dat je je naam volgens paspoort invult. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste naam.

6. Reisbescheiden

De reisbescheiden voor je reis sturen wij uiterlijk 10 dagen voor de dag van vertrek naar je toe. Heb je 10 dagen voor de dag van vertrek de reisbescheiden nog niet in je bezit? Neem dan contact op met Precious Locations. Voor een last-minute boeking overleggen wij hoe je reisbescheiden alsnog kan worden geregeld.

7. Verzekeringen

Het is verplicht om zelf een reisverzekering af te sluiten!
Goed verzekerd op reis gaan is belangrijk. Wij raden je dan ook aan om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kun je deze afsluiten. Zij bieden ook de mogelijkheid voor het afsluiten van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Handig als je meerdere keren per jaar een vakantie boekt of er een paar dagen tussenuit wilt. Wij vragen je bij het boeken om je verzekeringsdetails, zodat wij, waar mogelijk, snel hulp kunnen bieden. Uiteindelijk is een reis- en annuleringsverzekering geheel je eigen risico.

8. Gezondheid

Wij raden je aan altijd op je gezondheid te letten als je op vakantie gaat. Controleer daarom zelf of je bijvoorbeeld vaccinaties nodig hebt en of het water ter plekke te drinken is?
Bij medicijngebruik raden we je aan de bijsluiter mee te nemen. Neem ook een Engelstalige brief van je arts mee die je kan overhandigen als er vragen zijn over je medicijnen, zodat niet ter plaatse het idee kan ontstaan dat het om drugs gaat. Ook is het handig om deze brief te overhandigen in een plaatselijke apotheek mochten de medicijnen onverhoopt verloren gaan.
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn (eventuele) medicijnen en het gebruik hiervan.

9. Garantieregeling: STO-reisgarantie

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Precious Locations gebruik van de STO-reisgarantie op al haar reizen. De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van de reisorganisatie ervoor zorgen dat je jouw geld terug krijgt, je reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen.

Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaal je de reissom niet aan Precious Locations maar aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. Een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener beheert deze stichting. Wanneer de reis in goede orde plaatsvindt, zal de reissom 1 dag na afloop van jouw reis overgemaakt worden aan de reisorganisatie.

Alleen in geval Precious Locations in surseance van betaling komt of failliet gaat, maakt Certo Escrow jouw geld over aan de STO. Zo kunnen schuldeisers niet bij jouw geld. Indien je nog niet op reis bent ontvang je de betaalde reissom terug. Wanneer je reeds onderweg bent zal de STO ervoor zorgen dat je ofwel het rechtmatige deel van de reissom terug krijgt, dat je jouw reis af kunt maken of dat je naar huis kunt terug keren.

Deze manier van betalen zal iets meer van uw tijd en aandacht eisen. Wij vragen hiervoor begrip. Als kleine reisorganisatie willen wij graag financiële zekerheid kunnen bieden. Op deze manier kan dat. Precious Locations zorgt er door haar manier van werken voor dat de kans op faillissement zeer klein is en betaalt alle vervoerders, accommodaties etc. die bij jouw reis horen vooruit. Wel maakt Precious Locations kosten om deze garantiestelling te waarborgen en brengt daarom €30,- boekingskosten per dossier in rekening. Uiteraard kunt u bij ons met uw vragen hier over terecht.

Belangrijke opmerkingen:

  • Eventuele klachten of claims over je reis staan los van deze betaalmethode.
  • Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing.
  • De STO is geen geschillencommissie.
Zie voor meer informatie: www.sto-reisgarantie.nl | www.certo-escrow.com

10.1 Annulering door de deelnemer

Annulering geef je altijd schriftelijk (en graag ook mondeling) door. Bij annulering na de definitieve aanmelding zal geen restitutie van de aanbetalingssom meer plaatsvinden. Daarna ben je de volgende bedragen verschuldigd:

  • Van 56 tot 42 dagen vóór de vertrekdag (8 tot 6 weken voor vertrek): 50% van de gehele reissom
  • Binnen 42 dagen vóór de vertrekdag (6 weken voor vertrek): 100% van de gehele reissom.
Als annuleringsdatum geldt de dag waarop je de melding doet, mits dit vóór 18.00 uur is. Anders geldt de volgende dag.

Bij annulering heb je de mogelijkheid om iemand anders in jouw plaats te laten gaan.
Precious Locations brengt hiervoor €50,- administratiekosten per persoon in rekening plus de kosten die de vliegmaatschappij rekent voor het omzetten van het vliegticket.
Bij vliegtickets geldt 100% kosten bij annulering van de vlucht(en) na de definitieve bevestiging. De vluchten worden (meestal) geboekt bij Transavia. Dit loopt niet via Precious Locations. Precious Locations biedt wel de service om de vluchten voor haar klanten te boeken. Check de voorwaarden van Transavia voor de precieze annuleringskosten.
Precious Locations raadt je aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

10.2 Annulering door Precious Locations

Precious Locations heeft het recht de reis te annuleren indien:

  • Het minimum aantal deelnemers bij een groepsreis niet wordt gehaald. Je wordt hiervan uiterlijk 4 weken voor vertrek op de hoogte gesteld.
  • De benodigde vliegtickets niet verkregen worden. Je wordt hiervan uiterlijk 4 weken voor vertrek op de hoogte gesteld.
  • Er sprake is van abnormale en onvoorziene omstandigheden en overmacht (natuurrampen, politieke conflicten, oorlog e.d.). In deze gevallen heb je recht op restitutie van (het reeds betaalde gedeelte van) de reissom.
 

11. Aansprakelijkheid

Precious Locations is aansprakelijk voor een goede uitvoering van de reisovereenkomst. De uitvoering dient mede te worden beoordeeld aan de hand van de gebruiken en gewoonten en van de beperkingen die de bestemming van de reis met zich meebrengt. Er dient rekening te worden gehouden met de aard van de reis.

Als je op een groepsreis met ons reist, verplicht je je om alle aanwijzingen van Precious Locations c.q. de reisleiding op te volgen en ben je aansprakelijk voor schade veroorzaakt door het niet nakomen van deze verplichting. Indien je zodanige hinder of last veroorzaakt dat een goede uitvoering van de reis daardoor in sterke mate wordt bemoeilijkt, kan je door Precious Locations van verdere deelname aan de reis worden uitgesloten. Alle daaruit voortkomende kosten zijn dan voor je eigen rekening. Als een deelnemer vrijwillig besluit een reis te verlaten kan hij/zij geen aanspraak maken op restitutie of vergoeding van extra kosten die gemaakt worden i.v.m. met het verlaten van de reis.

Precious Locations stelt zich niet aansprakelijk voor:

  • Schade door tekortkomingen in de uitvoering van de reisovereenkomst op grond van omstandigheden die zijn toe te rekenen aan de deelnemer, waaronder schades die het gevolg zijn van de gezondheid en de lichamelijke conditie van de deelnemer;
  • Schade door omstandigheden die niet te wijten zijn aan Precious Locations of die krachtens de wet of de in het maatschappelijk verkeer geldende normen niet in redelijkheid aan Precious Locations kunnen worden toegerekend;
  • Vertragingen en/of schade geleden door veranderde vervoerschema’s of vertrektijden, oorlogshandelingen, stakingen, politieke omstandigheden, mechanische pech, natuurrampen of andere oorzaken waarbij sprake is van overmacht en waarvan de gevolgen redelijkerwijs niet konden worden vermeden;
  • Een aanspraak van enige deelnemer op schadevergoeding wegens gederfde vakantievreugde, indien Precious Locations hiervoor aansprakelijk is te stellen, kan nimmer verder gaan dan een vergoeding van ten hoogste eenmaal de reissom;
  • De in dit artikel opgenomen aansprakelijkheidsuitsluitingen gelden niet indien schade het gevolg is van opzet of grove schuld van Precious Locations of haar leidinggevende ondergeschikten. Precious Locations is nooit aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het gebruik van door Precious Locations aan de reiziger ter beschikking gestelde reisbescheiden. Precious Locations is nooit aansprakelijk voor schade, als die het gevolg is van tekortkomingen van de reiziger zelf.
  • Diefstal, verlies of beschadiging van eigendommen/ bagage;
  • Het door deelnemers in bezit hebben van volgens de Nederlandse wetten of die van het gastland verboden stoffen of goederen;
  • Het door deelnemers handelen in strijd met wetten en zeden van het land waarin men reist;
  • Fouten gemaakt door vervoersmaatschappijen;
  • Kennelijke fouten in het reisprogramma;
  • Schade waarvoor reis- en/of annuleringsverzekering dekking geven, welke geacht wordt door de reiziger afgesloten te zijn. Mocht de verzekering niet tot uitkering over gaan, terwijl Precious Locations aansprakelijk is voor de schade van de reiziger, dan kan de aansprakelijkheid van Precious Locations nimmer verder gaan dan een vergoeding van ten hoogste eenmaal de reissom.
 

12. Klachten

Omstandigheden op de plaats van bestemming kunnen net wat anders zijn dan wat we in Nederland gewend zijn. Vanzelfsprekend proberen wij een reis zo goed mogelijk voor te bereiden en uit te voeren, maar toch kan het voorkomen dat je ergens een klacht over heeft. In dat geval verzoeken wij je dit ter plaatse te melden bij de lokale organisator of accommodatieverschaffer van de betreffende dienst. Zo kan de klacht, voor zover mogelijk, ter plaatse opgelost worden en kan je zelf verder genieten van een heerlijke vakantie. Kom je er samen niet uit, leg de klacht schriftelijk vast en stuur dit uiterlijk 3 weken na afloop van je reis naar ons kantoor, anders kunnen wij onregelmatigheden niet meer herleiden. Wij doen altijd ons uiterste best je binnen een maand antwoord te geven.
Bij groepsreizen adviseren wij een klacht ter plaatse met de reisbegeleider/ster op te nemen zodat hij/zij er wat aan kan doen. Kom je er samen niet uit, leg dan de klacht, samen met de reisbegeleider, schriftelijk vast en stuur die na afloop naar ons kantoor.
Klachten lossen wij graag op, echter hangt er een claim aan vast dan kunnen deze uitsluitend op schrift in behandeling worden genomen.

Belangrijk

Zodra wij een boekingsopdracht via de website of telefonisch ontvangen, beschouwen wij deze als definitief! Indien je per abuis toch een vergissing hebt gemaakt en geen boeking wenste te maken, neem dan binnen 24 uur na de boekingsopdracht contact met ons op om de boekingsopdracht kosteloos te annuleren. Neem je later dan 24 uur contact met ons op? Dan gelden annuleringskosten, zie hierboven bij ‘annuleringskosten’.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste gegevens. Controleer direct na ontvangst van de boekingsbevestiging of je gegevens juist zijn. Heb je de vlucht via ons geboekt? Controleer direct of je naam volgens je paspoort is opgegeven (bij vrouwen is dit bijvoorbeeld je meisjesnaam, dus niet je getrouwde naam). Geef een fout in de naam direct aan ons door zodat dit aangepast kan worden. Hiervoor kunnen wijzigingskosten gerekend worden door de luchtvaartmaatschappij die fors op kunnen lopen.

Over Precious Locations

Precious Locations is ontstaan uit een eigen passie voor reizen naar nog onontdekte gebieden. Het belangrijkste is om onze klant een onbezorgde luxe vakantie te bezorgen waarbij ‘quality time’ centraal staat. Precious Locations staat geregistreerd bij de KvK in Haarlem onder nummer 342.90.392. De persoonlijke informatie die jij ons verschaft behandelen wij vertrouwelijk en zorgvuldig. Bij het boeken van je reis, aanmelding van een nieuwsbrief of als je informatie opvraagt worden de gegevens die je verstrekt in onze database vastgelegd.

Downloaden pdf – Garantie & Voorwaarden 2018

Downloaden pdf – Reisvoorwaarden Precious Locations 2018