Logo

Actief Highlights Sicilië

Actief Highlights Sicilië

In deze 8-daagse reis combineer je de omgevingen van de 2 grootste steden Palermo en Catania van Sicilië met notabene een mooie autorit tussen de steden. Palermo ervaar je op eigenwijze met een gids, de Mount Etna met strandplaats Taormina, je maakt een boottrip om Stromboli vulkaan bij nacht te aanschouwen en natuurlijk de wijnen proeven van de vruchtbare vulkanische bodem.

v.a. €925,-

  • 8 daagse self-drive reis Noord & Oost
  • Overnachten in Abdij & Etna Idyllisch hotel
  • Bezoek Palermo stad met Siciliaanse “StreAtfood”
  • Stromboli vulkaan & Panarea per boot
  • Etna off-road & Alcantara kloven dagrip

Vraag hier jouw reis aan

Precious Highlights

  • Logeren bij Middeleeuws Abdij en Idyllisch Etna Boutique hotel
  • Palermo stad bezoeken met Sicilianen
  • Stromboli per boot bij nacht & Panarea eiland
  • Etna Off-road & Alcantara kloven bezoeken voor koude duik
  • Wijnhuis en proeverij van vulkanische wijnen

Je overnachtingen breng je bovendien in kleinschalige boutique hotels. Je 1e hotel is een middeleeuws Abdij op een wijngaard in de omgeving van Cefalù. Hier verblijf je 3 nachten.

Je 2e hotel heeft wederom mooie uitzichten op de Etna en de Oostkust van Sicilië. Hier verblijf je 3 nachten en is centraal ter hoogte van Taormina iets landinwaarts en noordelijk van Mount Etna. Je komt hier echt tot rust, of je gaat touren naar diverse historische dorpjes in de buurt. Centraal gelegen voor het bezoeken van Mount Etna, Taormina stad, diverse stranden en beachclubs binnen een straal van 30km. Catania stad ligt op 58 km en de luchthaven op 65 km. Met je eigen huurauto ben je vogelvrij.

Van dag tot dag:

Dag 1

Vlucht Catania vanaf Amsterdam of Palermo vanaf Rotterdam.

Je huurauto staat klaar op de luchthaven (indien gereserveerd).
Van Catania naar je 1e hotel is het ruim 150km tijden en van Palermo ongeveer 120 km. Dit hotel is zo bijzonder dat wij je dit niet willen onthouden, bovendien is de omgeving prachtig. Hier logeer je 4 nachten.

Rest van de dag ontspannen of de omgeving ontdekken.

Dag 2

Vandaag ga je op pad naar Palermo stad voor om deze authentieke stad en haar lokale geheimen waar de gids je deelgenoot van maakt. Een leuke combinatie van historische highlights met lokale eetgewoontes, (straat)markten en wat lokalen zoal meer belangrijk vinden. Om 10:30 uur ontmoet je de gids op Piazza Verdi bij de Massimo theater waar deze met max. 10 personen een informatieve 3 uurtjes zal verschaffen. Uiteraard krijg je na afloop de officiële StrEatfood paspoort’ (afstand 85 km).

Dag 3

Vandaag ga je met je huurauto oostwaarts om in Milazzo (130km) op te stappen voor je avontuur de Stromboli vulkaan (een eiland noordelijk van Sicilië) vuur te zien spuwen bij nacht. Onderweg maakt men eveneens een stop op het eiland Panarea. Een avontuur die je niet mag missen.

Dag 4firriato_baglio_soria_ristorante

Een welverdiende rustdag en vrij in te delen dag. Geniet van de faciliteiten van het hotel, het zwembad en hun heerlijke wijn & spijs. Of breng een bezoek aan de historische stad en badplaats Cefalù (35km).
Voor de avond adviseren wij je een bijzonder ‘chef’s diner’ in het hotel (niet inbegrepen).

Dag 5

Vandaag ga je richting Catania met de beste route langs de ‘straat van Messina’ (afstand +/- 220 km), bekend van de grote cruiseschepen. Je 2e hotel is het Idyllisch Etna Hotel wederom met zwembad en culinaire hoogstandjes om van te genieten. Inchecken in je 2e hotel.

Dag 6

Na ontbijt en rustig de nieuwe omgeving verkennen, ga je in de loop van de dag naar het wijnhuis voor een wijnproeverij van Siciliaanse wijnen van de vruchtbare vulkanische bodems met lokale Siciliaanse producten en olijfoliën. Echte verwennerij voor de connaisseurs.

Dag 7

Vandaag ga je weer op avontuur met je ‘Etna Off-road & Alcantara kloven tour’. Per 4×4 ontdek je bijzondere plekken van de Etna en kan je een frisse duik nemen in de Alcantara kloven. Overigens ook zeer de moeite waard om rond te wandelen bij de indrukwekkende kloven.

Dag 8

Helaas komt ook een einde aan deze mooie reis.
Dag vrij te besteden afhankelijk van de vluchttijden op je reisdag.
Terugvlucht naar Amsterdam.

.

Lees meer over dit gebied

Reis Inclusief  genoemde thema activiteiten, maaltijden én overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt. Vlucht en huurauto op aanvraag, zie onderstaande prijsindicaties.

Vraag hier jouw reis aan

 

Prijs themareis per persoon vanaf Minimum (laag) Maximum (hoog)
8 dagen / 7 nachten (logies, ontbijt & thema’s) €925 €1.010
8 dagen / 7 nachten (LO, thema’s & auto) €1.035 €1.215
8 dagen / 7 nachten (Fly-Drive met vlucht) €1.355 €1.685