Logo

Bijzonder West Sicilië

Bijzonder West Sicilië

In deze 8-daagse reis ontdek je de westkust van Sicilië met hoofdstad Palermo (in 2018 cultureel hoofdstad van Europa!), de Monreale kathedraal met haar prachtige mozaïeken en meer. Ooit van de stad Erice gehoord? Dit middeleeuws dorpje bezoek je per kabelbaan. Verder ga je heerlijk fietsen over het eiland Favignana met 2 overnachtingen middenin het havenplaatsje. Weer terug op het vastenland van Sicilië is bovendien een bezoek aan de zoutpannen bij zonsondergang zeker de moeite waard.

v.a. €780,-

  • 8 daagse self-drive reis
  • Overnachten op olijfgaard en Favignana eiland
  • Bezoek Palermo stad met Siciliaanse “StreAtfood”
  • Met hydrofoil naar Favignana met fietshuur
  • Bezoek per kabelbaan aan eeuwenoude Erice

Vraag hier jouw reis aan

Precious Highlights

  • Logeren op olijfgaard bij Trapani én op Favignana eiland
  • Palermo stadstour met Siciliaanse “StreAtfood”
  • Avonturen per kabelbaan, hydrofoil boot en fietsen over eiland
  • Omgeving Trapani, mooie wijjngebieden en de zoutpannen ontdekken

Het eerste adres op de olijfgaard verblijf je de eerste 3 nachten om lekker te acclimatiseren. Trapani te leren kennen, maar ook Palermo en Monreale te bezoeken. Deze oase op de olijfgaard is een prachtig gerenoveerd historisch pand met heerlijke zwembad op een panoramisch landgoed. Dit boutique hotel ligt op een klein uurtje rijden van de luchthaven van Palermo (85 km) en op 10 minuten rijden van Trapani (6,5 km).

Je 2e overnachtingsplek op Favignana eiland adviseren wij 2 nachten te blijven. De auto laat je achter en bij aankomst van de hydrofoil staat je huurfiets gereed. De accommodatie is om de hoek en is een pas gerenoveerd stadshuis met prachtig modern ingerichte appartementen.

Palermo stadstour in dit pakket is niet zomaar een stad bezoeken, je gaat ook met lokalen StreAtfood eten en je krijgt een ‘food paspoort’ mee. Handig voor bestellingen tijden de rest van je reis.

 Erice, een prachtig middeleeuws dorpje in de heuvels van Trapani met spectaculaire uitzichten. Dit dorpje ligt bovenop de berg en is een van de meest sfeervolle dorpjes in het westen van Sicilië. Je neemt de kabelbaan (inbegrepen) naar boven en wandelt over de smalle, middeleeuwse straatjes, tal van kerken, kastelen en bijzondere doorkijkjes. Een absolute aanrader is Pasticceria Maria Grammatico in de hoofdstraat, Corso Vittoria Emanuele op nummer 14. Zij behoren tot de allerbeste Siciliaanse banketbakkerijen waar je hun heerlijke amandelkoekjes en marsepeincreaties moet proeven.

Favignana is bekend om haar vis, bij de haven is een gezellig dorpje met idyllische pleintjes, lekker eetgelegenheden. Kortom heerlijk toeven. Overdag fiets je lekker over het prachtige eiland.

Programmavoorstel van dag-tot-dag

 

Dag 1

Vlucht Palermo (vanaf Rotterdam airport en 2x per week) Je huurauto staat klaar op de luchthaven (bij pakket inbegrepen). Wij adviseren een echt Italiaans FIAT 500 te huren.
Vervolgens zo’n 80 km rijden naar je 1e boutique hotel bij Trapani. Rest van de dag ontspannen bij het zwembad of de omgeving ontdekken.

Dag 2

palermo-monreale-low-resNa ontbijt en rustig bijkomen, ontbijten en wellicht meteen Monreale kathedraal op weg naar Palermo bezoeken. In de middag ga je op pad naar authentiek Palermo voor de stadstour met StreAtfood met lokale geheimen waar de gids je deelgenoot van maakt. Uiteraard krijg je na afloop de officiële StrEatfood paspoort’ (afstand 85 km). Palermo is leuk voor een dag maar dan weer lekker om terug te rijden naar het heerlijke hotel.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3

Vandaag houdt je lekker een rustdag.

Dag 4

Vandaag ga je met de hydrofoil vanaf de haven van Trapani (waar je de auto even voor 2 dagen achterlaat) naar Favignana eiland (+/- 45 minuten op de boot) waar je fiets klaarstaat. Inchecken in de moderne appartementen en erop uit met de fiets.

Dag 5

Na het ontbijt, die op het prachtige binnenplein van je accommodatie wordt geserveerd, heb je heerlijk de dag om het eiland per fiets te ontdekken. Echt een aanrader om de prachtige plekken te ontdekken.

Overnachten in Favignan appartement.

Dag 6

Erice-Sicilië-uitzicht-zeeNa ontbijt de fiets inleveren en per hydrofoil weer terug naar Tapani en naar hetzelfde boutique hotel op de olijfgaard. Vandaag ga je bovendien Erice ontdekken. Per kabelbaan ga je omhoog en heerlijk wandelend door deze historisch dorpje met unieke uitzichten. Vergeet de banketbakkerij niet te bezoeken (zie omschrijving hierboven).

Dag 7

Vandaag houdt je lekker een rustdag óf je gaat erop uit naar de zoutpannen in de omgeving tussen Trapani en Marsala (iets ten zuiden van Trapani). Een aanrader is daar bij zonsondergang te zijn bij “Kiosko de Mar” waar je bovendien kan blijven dineren op het heerlijke terras.

Dag 8

Vrij te besteden afhankelijk van de vluchttijden op je reisdag.

Terugvlucht naar Amsterdam.

Lees meer over dit gebied

Reis Inclusief  overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt, huurauto én genoemde thema activiteiten.

Vlucht op aanvraag, zie onderstaande prijsindicaties.

Vraag hier jouw reis aan

 

 

Prijs themareis per persoon vanaf Minimum (laag) Maximum (hoog)
8 dagen / 7 nachten (LO, thema’s & auto) €780 €925
8 dagen / 7 nachten (Fly-Drive met vlucht) €1.025 €1.295