Logo

Etna & Culinair Sicilië

Etna & Culinair Sicilië

8 dagen met je huurauto genieten van de voordelen die Mount Etna brengt vanuit heerlijke Country Boutique hotels. De vulkaangrond is zeer vruchtbaar en uitstekend voor wijntelers. Ervaar de verschillende thema’s over de Etna wijnen en keuken. Uiteraard bezoek je ook de Etna, die ook dit jaar een uitbarsting heeft gehad.

v.a. €1.025,-

  • 8 daagse self-drive reis
  • Overnachten in 2 luxe Country Boutique Hotels
  • Etna bewandelen i.c.m. wijntour
  • Kookworkshop o.l.v. Top-chef met seizoensproducten
  • Vergelijk en proef bijzondere Etna wijnen

Vraag hier jouw reis aan

Precious Highlights

  • Overnachtingen in luxe design en Country Boutique Hotels
  • Mount Etna & Wijntour combinatie met een gids
  • Kookles met Topchef met lokale seizoensproducten
  • Siciliaans Wijn & Spijs proeverij in speciaal wijnhuis
  • SPA & Wellness faciliteiten van het hotel

Genieten en toch een beetje actie is het thema van deze reis. De oostkant van Sicilië per eigen huurauto ontdekken met verblijf in 2 verschillende design hotels waar modern en authentiek elkaar ontmoeten. Genieten staat voorop met zo’n 10 stijlvolle kamers, rustgevende zwembaden, heerlijke SPA faciliteiten, een kookworkshop met de top-chef én in beide hotels genieten van de omgeving met heerlijke loungefaciliteiten.

Beide hotels zijn bovendien centraal gelegen voor het bezoeken van Mount Etna, Taormina stad, diverse stranden en beachclubs binnen een straal van 30km. Catania stad ligt op 35 km en de luchthaven op 45 km. Met je eigen huurauto ben je vogelvrij.

Van dag tot dag:

Dag 1

Vlucht Catania, wisselende vluchttijden afhankelijk van reisdag. Wanneer je een huurauto hebt gereserveerd, staat deze op de luchthaven klaar. Wij adviseren een echt Italiaans FIAT 500 te huren.
Vervolgens naar je Country Boutique Hotel om te ontspannen of de omgeving ontdekken.

Dag 2

Na ontbijt, rustig bijkomen en in de middag begint je kookworkshop met de top-chef in het hotel waar je verblijft. Je krijgt een ware reis van de historie van Siciliaanse gerechten, tradities en ingrediënten. Tijdens deze workshop maak je je eigen gerechten klaar en na afloop wacht een verrassing als aandenken.

Dag 3

Vandaag ontdek je de Mount Etna; je ontmoet je gids om 9 uur aan de voet van de berg en zal een volle dag vertier hebben met de “Etna & Winetour’. Met helmen en zaklampen (inbegrepen) wandel je tussen slapende kraters, antieke valleien en grotten. De dag wordt compleet met een bezoek aan een vooraanstaande wijngaard om de volle, aromatische wijnen te proeven (afstand 28 km).

Dag 4

Een welverdiende rustdag. Maak gebruik van de bijzondere SPA faciliteiten van het hotel waar heerlijke relaxmassages eveneens te boeken zijn v.a. €50. Of heerlijk aan het zwembad met barfaciliteiten tussen de zwierende bomen van de citrusgaard.ramo-daria-dineren

Voor de avond adviseren wij je een bijzonder ‘chef’s diner’ in het hotel (niet inbegrepen).

Dag 5

Vandaag check je in bij je volgende kleinschalig Boutique Hotel. Een goed moment om een dagje te touren met je huurauto. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Taormina stad of het strand.

En als je iets verder naar het noorden rijdt, is het dorpje Savoca in de bergen de moeite waard. Hier is de film ‘The Godfather’ opgenomen.

Dag 6

Na ontbijt hebben wij in de loop van de ochtend een wijnervaring van een prestigieus wijnhuis voor je gereserveerd. Bij deze wijnproeverij word je hartelijk welkom geheten met een lichte lunch van typisch Siciliaanse lekkernijen, met uitleg van de sommelier welke wijn & spijs voor de Sicilianen samengaan. Deze tour is goed te combineren met het gebied van Acireale bij een beachclub of de idyllische stad bezoeken (afstand +/- 15 km).

Dag 7

Geniet van je laatste volle dag aan het heerlijke zwembad van dit hotel. Leuke dagtrips kunnen wij adviseren naar Via Cavagrande (noordelijk van Syracuse op 70 km) of naar de trendy beachclub Abbronzatissima Beach Club Noto bij Lido di Noto (afstand 110 km)

Dag 8

Vrij te besteden afhankelijk van de vluchttijden op je reisdag.

Terugvlucht naar Amsterdam.

Lees meer over dit gebied

Reis Inclusief  genoemde thema activiteiten, maaltijden én overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt. Vlucht en huurauto op aanvraag, zie onderstaande prijsindicaties.

Vraag hier jouw reis aan

 

Prijs themareis per persoon vanaf Minimum (laag) Maximum (hoog)
8 dagen / 7 nachten (logies, ontbijt & thema’s) €1.025 €1.095
8 dagen / 7 nachten (LO, thema’s & auto) €1.165 €1.275
8 dagen / 7 nachten (Fly-Drive met vlucht) €1.495 €1.675