Logo

Ontdek Authentiek Sicilië

Ontdek Authentiek Sicilië

In deze 8-daagse reis ervaar je enkele highlights van Zuid- en Oostelijk Sicilië. De historische barokke steden Modica, Ragusa Alta, Noto zijn allen parels en leuk om door de landschappen te touren. Natuurlijk kan een bezoek aan de Etna niet ontbreken, deze combineren wij bovendien met een wijnproeverij van de vruchtbare vulkanische bodems van Sicilië. Tja en op zee is het ook prachtig langs de Taormina kust en Isola Bella (UNESCO erfgoed) tijdens een boottrip.

v.a. €1.195,-

  • 8 daagse self-drive Zuid & Oost
  • Overnachten in 2 Slow living hotels
  • Fietstocht langs Siciliaanse kaasmakerijen
  • Etna & Wijnproeven excursie met lokale gids
  • Boottrip langs historisch Taormina kustlijn

Vraag hier jouw reis aan

Precious Highlights

  • Logeren in ‘Slow Living’ hotels met luxe Siciliaans design
  • Lekker actief met een ½ dag fietstour met gids langs kaasmakerijen in het Zuiden
  • Advies: bezoek vanuit het Zuiden ook Villa Romana. Een Romeinse stad vol mozaïeken.
  • Hiken over verborgen stukken van de Etna i.c.m. wijnproeverij en lichte lunch
  • Taormina kustlijn en grotten bezoeken tijdens boottrip met zwemmen

Beide hotels op deze reis hebben bijzonder stijlvol ingerichte kamers ieder met prachtige liggingen. Het 1e hotel ligt in het centrum van de historische stad Modica. Een uniek hotel waar je je ogen uitkijkt. Vraag hier vooral ook om bijzondere restaurant tips én als je wilt kunnen wij een tour met Classic FIAT 500 auto’s voor je regelen (vooraf boeken). Het 2e hotel is eveneens bijzonder met uitzicht op de Etna op een uitgestrekt wijnlandgoed, prachtige luxe kamers en een exquise restaurant om culinaire te dineren.

Van dag tot dag:

Dag 1

Vlucht Catania waar je huurauto op de luchthaven klaar staat (indien gereserveerd). Wij adviseren een echt Italiaans FIAT 500 te huren.
Vervolgens zo’n 100 km rijden naar je 1e hotel in Modica. Rest van de dag ontspannen of de omgeving ontdekken.

Dag 2

Na ontbijt begin je de dag naar het verzamelpunt voor de fietstocht langs authentieke Ragusa kaasmakerijen. Je gaat met een gids in een kleine groep, die vast zorgt dat je ook mag proeven.
Een lunch reserveren doen wij natuurlijk voor je op verzoek.

Dag 3

Rustdag om er zelf op uit te gaan de andere barokke steden in de omgeving te bezoeken.
Ook kunnen wij Villa Romana adviseren, een indrukwekkende oude Romeinse stad vol mozaïeken, ieder met een verhaal. Vraag ons om advies.

Dag 4

Vandaag ga je richting de valleien van de Etna aan de noordzijde van Catania (158 km).
Je gaat verder genieten in je 2e hotel voor de komende 4 nachten. Hier kun je heerlijk genieten van het zwembad en is de dag verder aan jou.

Dag 5

Na het ontbijt wachten de gidsen van de Etna & Wijntour op je aan de voet van de Etna. Wandelschoenen aan want je gaat zo’n 2,5 uur wandelen door bijzondere stukken van de Etna valleien. In de loop van de middag wacht een lichte lunch op je tijdens de wijnproeverij die Paolo voor je in gedachte heeft.

Rest van de middag en avond vrij te besteden.

Advies: bezoek het levendige (en toeristische) historische stad Taormina met talloze terrasjes, eetgelegenheden en winkels die laat open zijn.
Als je iets verder naar het noorden rijdt, is het dorpje Savoca (afstand 55 km) in de bergen de moeite waard. Hier is de film ‘The Godfather’ opgenomen.

Dag 6

Een welverdiende rustdag om ultiem te genieten van je luxe boutique hotel.

Dag 7

In de loop van de dag hebben wij de unieke boottrip langs de Taormina kustlijn en Isola Bella (UNESCO beschermd) voor je in petto. Neem je zwemspullen mee, want wie weet kan je in bijzondere grotten zwemmen vandaag.

Dag 8

Vrij te besteden afhankelijk van de vluchttijden op je reisdag.
Terugvlucht naar Amsterdam.

 

Lees meer over dit gebied

Reis Inclusief  genoemde thema activiteiten, maaltijden én overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt. Vlucht en huurauto op aanvraag, zie onderstaande prijsindicaties.

Vraag hier jouw reis aan

 

Prijs themareis per persoon vanaf Minimum (laag) Maximum (hoog)
8 dagen / 7 nachten (logies, ontbijt & thema’s) €1.195 €1.345
8 dagen / 7 nachten (LO, thema’s en auto) €1.325 €1.475
8 dagen / 7 nachten (Fly-Drive met vlucht) €1.675 €1.895