Logo

Ontdek Authentiek Sicilië

Ontdek Authentiek Sicilië

In deze 8-daagse reis ervaar je de highlights van de 2 grootste steden, Palermo en Catania, van Sicilië met notabene een mooie autorit tussen de steden. In Palermo wandel je door de stad gecombineerd met een busrit naar Duomo Monreale. Bij Catania combineer je de Mount Etna met de strandplaats Taormina. Bovendien ga je koken op een boerderij en natuurlijk de wijnen proeven op de wijngaarden waar jouw beide hotels zich bevinden.

v.a. €865,-

  • 8 daagse combinatie self-drive & begeleide reis
  • Overnachten op 2 bijzondere wijngaarden
  • Ontdek Palermo en Monreale kathedraal
  • Kookworkshop op een boerderij
  • Wijnproeverij op bijzonder wijze
  • Bezoek Mt. Etna en historisch Taormina

Vraag hier jouw reis aan

Precious Highlights

  • Logeren op wijngaarden bij Palermo/Trapani en Catania/Etna
  • Palermo stad met gids en busrit historisch Duomo Monreale
  • Wijnproeverij op eigenwijze bij wijngaard van hotel
  • Dagtour naar de Etna & historisch Taormina
  • Kookworkshop op de boerderij met biologische producten

Beide hotels op deze reis hebben 11 kamers en liggen midden in de wijnlanderijen. Het 1e hotel in de omgeving van Palermo is een combinatie van adembenemede uitzichten op de Egadi eilanden, zoutpannen en natuurlijk de wijngaarden. In de sky-lounge is het genieten van de mooie uitzichten, of absorbeer het zonnetje met een duik in het zwembad. Hier verblijf je 3 nachten en ligt 80 km van Palermo luchthaven en 10 km landinwaarts van Trapani.

Je 2e hotel is een wijnhuis waar je 4 nachten verblijft omgeven door de natuur iets noordelijk van Mount Etna. Je komt hier echt tot rust, heeft een fitness of lekker touren naar diverse historische dorpjes in de buurt. Centraal gelegen voor het bezoeken van Mount Etna, Taormina stad, diverse stranden en beachclubs binnen een straal van 30km. Catania stad ligt op 58 km en de luchthaven op 65 km. Met je eigen huurauto ben je vogelvrij.

Van dag tot dag:

Dag 1

Vlucht Palermo (op maandag, woensdag en zaterdag). Je huurauto staat klaar op de luchthaven (indien gereserveerd). Wij adviseren een echt Italiaans FIAT 500 te huren.
Vervolgens zo’n 80 km rijden naar je 1e wijngaard voor 3 nachten. Rest van de dag ontspannen of de omgeving ontdekken.

Dag 2baglio_soria_firriato_hospitality-3

Na ontbijt begin je de dag gelijk met de kennismaking van de wijngaard van je hotel. Je wordt uitgenodigd om in 2 uurtjes met de sommelier de wijnen ‘blind’ te proeven om de pure aroma’s van dit wijnhuis te ontdekken.

De rest van de dag kun je gebruiken om heerlijk bij te komen of te genieten van de faciliteiten van het hotel (sky-lounge of zwembad) of bezoek Trapani (afstand 10 km).

Een andere aanrader is de omgeving verder te verkennen, denk aan een bezoek aan een eiland waar je op vanuit het hotel op uitkijkt, de Egadi eilanden.

Dag 3

Vandaag ontdek je de hoofdstad van het eiland, Palermo, met een wandelroute van zo’n 2 uur om uitleg van een lokale gids. Je bezoekt bijzondere markten, historische theaters en bezienswaardigheden van de stad. Tevens inbegrepen in deze tour is per bus naar de magnifieke Duomo Monreale, bekend om haar gouden mozaïken. Een ‘must see’ van Sicilië.

De tour eindigt aan het einde van de ochtend op Piazza Ruggero Settimo in Palermo.

Voor de avond adviseren wij je een bijzonder ‘chef’s diner’ in het hotel (niet inbegrepen).

Dag 4

Vandaag ga je richting Catania helemaal langs de noordkust (afstand +/- 300 km) via Messina, bekend van de grote cruiseschepen. Het leukste is om de verschillen van het eiland van west en oost te ontdekken. Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan een klassieke oudheid uit de 4e eeuw, de Villa Romane del Casale bij Piazza Amerina is een absolute aanrader met prachtige mozaïkvloeren. Dit bereik je door via Enna in het binnenland te rijden. Inchecken in je 2e hotel voor de komende 4 nachten.

Dag 5

Een welverdiende rustdag en vrij in te delen dag. Geniet van de nieuwe omgeving of wellicht even de fitness ruimte in van het hotel. De eigenaren van het hotel vertellen je ook graag wat er in de omgeving te doen is.

Aanraders zijn het historische dorp Castiglione di Sicilia bovenop de berg (afstand 6 km), of bijvoorbeeld een beachclub van Taormina (afstand 39 km) alvast te bezoeken, morgen bezoek je de stad. Als je iets verder naar het noorden rijdt, is het dorpje Savoca (afstand 55 km) in de bergen de moeite waard. Hier is de film ‘The Godfather’ opgenomen.

Dag 6

Vandaag wordt het vroegdag voor het bezoeken van de Mount Etna samen met de historische stad Taormina. Je gaat vandaag georganiseerd per bus de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa (3.345 meter), bezoeken. Optioneel kun je per kabelbaan en 4×4 naar 2.800 meter (wel een aanrader eb is rond €65,- per persoon).

De dag vervolgd naar de historische stad Taormina met Griekse theaters, liefelijke pittoresk straatjes en vrije tijd om eventueel te winkelen.

Dag 7

Na je ontbijt ga je vandaag koken. Eerst ga je de seizoensproducten inkopen op de lokale markt, waarna je de chef op de boerderij ontmoet. Samen koken jullie een heerlijk Siciliaanse lunch en nuttigen dit onder het genot van een drankje (inbegrepen). De kookervaring begint rond 10 uur tot 16 uur (de Italianen eten graag uitgebreid) en na afloop krijg je een kookcertificaat als aandenken mee.

Dag 8

Vrij te besteden afhankelijk van de vluchttijden op je reisdag.

Terugvlucht naar Amsterdam.

Lees meer over dit gebied

Reis Inclusief  genoemde thema activiteiten, maaltijden én overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt. Vlucht en huurauto op aanvraag, zie onderstaande prijsindicaties.

Vraag hier jouw reis aan

 

Prijs themareis per persoon vanaf Minimum (laag) Maximum (hoog)
8 dagen / 7 nachten (logies en ontbijt) €865 €1.045
8 dagen / 7 nachten (logies, ontbijt en auto) €975 €1.235
8 dagen / 7 nachten (Fly-Drive met vlucht) €1.295 €1.685