Logo

Wijn & Spijs Sicilië

Wijn & Spijs Sicilië

In deze 8-daagse reis combineer je de omgevingen van de 2 grootste steden Palermo en Catania van Sicilië met notabene een mooie autorit tussen de steden. Palermo ervaar je op eigenwijze met een gids, de Mount Etna met strandplaats Taormina, je doet een slow cooking workshop en natuurlijk de wijnen proeven op de wijngaarden waar jouw beide hotels zich bevinden.

v.a. €780,-

  • 8 daagse self-drive reis
  • Overnachten op 2 bijzondere wijngaarden
  • Bezoek Palermo stad met Siciliaanse “Streetfood”
  • Slow food biologische kookworkshop
  • Bezoek van de Mount Etna

Vraag hier jouw reis aan

Precious Highlights

  • Logeren op wijngaarden bij Palermo/Trapani en Catania/Etna
  • Palermo stad bezoeken met Sicilianen
  • Slow cooking workshop met biologische producten
  • Dagtour naar de Etna & historisch Taormina
  • Een ‘wine meets food’ proeverij op de wijngaard

Beide hotels op deze reis hebben 11 kamers en liggen midden in de wijnlanderijen. Het 1e hotel in de omgeving van Palermo is een combinatie van adembenemede uitzichten op de Egadi eilanden, zoutpannen en natuurlijk de wijngaarden. In de sky-lounge is het genieten van de mooie uitzichten, of absorbeer het zonnetje met een duik in het zwembad. Hier verblijf je 4 nachten en ligt 80 km van Palermo luchthaven en 10 km landinwaarts van Trapani.

Je 2e hotel is een wijnhuis waar je 3 nachten verblijft omgeven door de natuur iets noordelijk van Mount Etna. Je komt hier echt tot rust, heeft een fitness of lekker touren naar diverse historische dorpjes in de buurt. Centraal gelegen voor het bezoeken van Mount Etna, Taormina stad, diverse stranden en beachclubs binnen een straal van 30km. Catania stad ligt op 58 km en de luchthaven op 65 km. Met je eigen huurauto ben je vogelvrij.

Van dag tot dag:

Dag 1

Vlucht Palermo (op maandag, woensdag en zaterdag). Je huurauto staat klaar op de luchthaven (indien gereserveerd). Wij adviseren een echt Italiaans FIAT 500 te huren.
Vervolgens zo’n 80 km rijden naar je 1e wijngaard voor 4 nachten. Rest van de dag ontspannen of de omgeving ontdekken.

Dag 2

Na ontbijt en rustig bijkomen ontmoet je de chefkok van het hotel voor je kookworkshop Slow Food Presidia. Hier leer je niet alleen over de biologische maar ook schaarse Siciliaanse producten specifiek van de lokale boeren in de omgeving. Deze workshop duurt 3 uur en natuurlijk proef je de eigen gemaakte gerechten. De rest van de dag geniet je van het zwembad, de sky-loungen en uitzichten van het hotel.

Dag 3

Vandaag ga je op pad naar Palermo stad voor om deze authentieke stad en haar lokale geheimen waar de gids je deelgenoot van maakt. Een leuke combinatie van historische highlights met lokale eetgewoontes, (straat)markten en wat lokalen zoal meer belangrijk vinden. Om 10:30 uur ontmoet je de gids op Piazza Verdi bij de Massimo theater waar deze met max. 10 personen een informatieve 3 uurtjes zal verschaffen. Uiteraard krijg je na afloop de officiële StrEatfood paspoort’ (afstand 85 km).

Dag 4firriato_baglio_soria_ristorante

Een welverdiende rustdag en vrij in te delen dag. Geniet van de faciliteiten van het hotel (sky-lounge of zwembad) of bezoek Trapani (afstand 10 km). Een andere aanrader is de omgeving verder te verkennen, denk aan een bezoek aan een eiland waar je op vanuit het hotel op uitkijkt, de Egadi eilanden.

Voor de avond adviseren wij je een bijzonder ‘chef’s diner’ in het hotel (niet inbegrepen).

Dag 5

Vandaag ga je richting Catania helemaal langs de noordkust (afstand +/- 300 km) via Messina, bekend van de grote cruiseschepen. Het leukste is om de verschillen van het eiland van west en oost te ontdekken. Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan een klassieke oudheid uit de 4e eeuw, de Villa Romane del Casale bij Piazza Amerina is een absolute aanrader met prachtige mozaïkvloeren. Dit bereik je door via Enna in het binnenland te rijden. Inchecken in je 2e hotel.

Dag 6

Na ontbijt en rustig de nieuwe omgeving verkennen, wellicht even de fitness ruimte in, hebben wij in de loop van de dag de ‘wine meets food’ proeverij voor je in gedachte. Bij dit wijnhuis ga je 6 traditionele wijnen van het huis proeven van de vruchtbare grond van de Etna samen met de lokale Siciliaanse producten en olijfoliën. Echte verwennerij voor de connaisseurs.

Dag 7

Vandaag wordt het vroegdag voor het bezoeken van de Mount Etna samen met de historische stad Taormina. Je gaat vandaag georganiseerd per bus de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa (3.345 meter), bezoeken. Optioneel kun je per kabelbaan en 4×4 naar 2.800 meter (wel een aanrader eb is rond €65,- per persoon).

De dag vervolgd naar de historische stad Taormina met Griekse theaters, liefelijke pittoresk straatjes en vrije tijd om eventueel te winkelen.

Dag 8

Vrij te besteden afhankelijk van de vluchttijden op je reisdag.

Terugvlucht naar Amsterdam.

Lees meer over dit gebied

Reis Inclusief  genoemde thema activiteiten, maaltijden én overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt. Vlucht en huurauto op aanvraag, zie onderstaande prijsindicaties.

Vraag hier jouw reis aan

 

Prijs themareis per persoon vanaf Minimum (laag) Maximum (hoog)
8 dagen / 7 nachten (logies en ontbijt) €780 €1.010
8 dagen / 7 nachten (logies, ontbijt en auto) €905 €1.215
8 dagen / 7 nachten (Fly-Drive met vlucht) €1.245 €1.695